Акції та знижки Подарункові сертифікати
Замовити дзвінок

Врятувати за всяку ціну

07 Jun 2022

Усміхнений чоловік прекрасний! Але що робити, якщо людина соромиться своєї посмішки?

На це є безліч причин, і одна з них – це зуби, які отримали травму. Чи знаєте ви, що у 30% людей були травми в ротовій порожнині і більша їх частина сталася в дитячому та підлітковому віці? А це якраз той вік, коли до фізичної травми приєднується ще й психологічна, діти перестають усміхатися, спілкуватися з однолітками, соромляться сміятися, прикривають рота рукою. Падіння з велосипеда та роликів, невдалі катання на ковзанах, травми у професійному спорті, побутові падіння та зіткнення на шкільних змінах, автокатастрофи та вуличні бійки – це неповний список найчастіших причин травмування зубів.

У нестандартній ситуації ми часто губимося, не знаємо, як правильно вчинити і яке рішення прийняти, особливо коли діяти потрібно екстрено. Багато зубів можна врятувати, якщо виконати швидко та правильно всі рекомендації. Адже найбільше значення при травмі зуба має своєчасна та коректна перша допомога. Я впевнена, що знання цих простих правил урятує не одну посмішку!    

На прийомі лікар після огляду та рентгенівського знімка, якщо це буде можливо, приклеїть зуб на місце або скористається цим фрагментом для відтворення його форми за допомогою пломбувального матеріалу. Якщо уламок знайти не вдалося, не засмучуйтеся, лікар зможе відновити зуб пломбою, але на це потрібно трохи більше часу.

На прийомі лікар зробить рентген, вставить зуб на місце і зашинирує (прикріпить) його до сусідніх зубів міцною дугою, яка утримуватиме його в нерухомому положенні весь час до моменту стабілізації ситуації. У середньому шина знімається за місяць після травми, але все залежить від ситуації.

У будь-якому випадку обов'язково пам'ятайте: найважливіше — скоротити час з моменту травми до надання допомоги, оскільки чим швидше надано кваліфіковане лікування, тим кращий прогноз буде для зуба. І, звичайно ж, слід не забувати, що після травми зуб потребує постійного контролю протягом року мінімум, а іноді — протягом усього життя.

Здоров'я вам та вашим зубам!

Всі матеріали
Залишились питання?
Заповніть форму і ми самі Вам передзвонимо!