Акції та знижки Подарункові сертифікати
Замовити дзвінок

Які брекети обрати – металеві чи керамічні. Рекомендації стоматологів

18 Oct 2021

Брекети - один із найпоширеніших методів лікування неправильного прикусу. Сучасна стоматологія пропонує на вибір кілька різновидів даних конструкцій, найпопулярнішими з яких (а також бюджетними) є металеві та керамічні.

Обидва варіанти є досить ефективними, але мають деякі відмінності. Давайте розберемося, які особливості брекетів з металу та кераміки і які з них будуть найкращим вибором.

Металеві брекети

Це класичні конструкції, перевірені часом і користуються попитом досі. Плюси металевих брекетів:

  • гарна прогнозованість лікування завдяки відпрацьованим протягом багатьох років методикам;
  • висока міцність, стійкість до жувальних навантажень;
  • простота у догляді, відсутність особливих вимог до зубного чищення;
  • доступність у ціні (це найдешевший варіант виправлення прикусу).

Щодо мінусів, металеві брекети багатьом пацієнтам не подобаються через низьку естетику — конструкції дуже помітні на зубах. Також для них характерний більший період звикання слизової оболонки до виробу, а також ризик виникнення алергії на матеріал.

Недостатню естетику можна усунути, якщо вибрати лінгвальні брекети - ті, які кріпляться з внутрішньої сторони зубів. Але вони стоять на порядок дорожче за звичайні.

Керамічні брекети

За ефективністю лікування конструкції з даного матеріалу не поступаються металевим і коштують при цьому зовсім не набагато дорожче. Переваги керамічних брекетів:

  • Висока естетика. Вироби підбирають під колір емалі, завдяки чому вони не впадають у вічі. До того ж, відтінок конструкції не змінюється по ходу лікування;
  • Міцність. Як і металеві, керамічні брекети добре витримують жувальні навантаження;
  • Гіпоалергенність. На відміну від металу, цей матеріал є повністю безпечним і не може викликати алергію;
  • Швидке звикання. Кераміка не дратує і травмує слизову.

Говорячи про мінуси, варто відзначити, що тривалість корекції керамічними брекетами в середньому на кілька місяців більша, ніж металевими. Також, незважаючи на свою міцність, ці конструкції вимагають більш щадного догляду.

Що вибрати: брекети з металу чи з кераміки?

Як ми з'ясували вище, дані конструкції мають свої переваги та недоліки. Для найскладніших клінічних випадків на перших етапах лікування рекомендуються металеві брекети. Також вони підійдуть тим, хто хоче отримати найміцніший виріб без будь-яких складнощів у догляді. Кераміка вибирається пацієнтами-алергіками та тими, хто не хоче привертати увагу оточуючих до конструкції на своїх зубах.

У будь-якому випадку остаточний вибір має бути зроблений спільно з кваліфікованим ортодонтом, плюс відіграють роль фінансові можливості пацієнта та його переваги. Важливо обрати хорошу клініку з професійними лікарями та сучасним підходом до лікування.

Металеві та керамічні брекети від Smile – перевірені конструкції німецького виробництва. У стоматологічній студії Запоріжжя використовують 3D-моделювання під час планування лікування, а також дають можливість розстрочки на вибрані ортодонтичні конструкції. Вам обов'язково підберуть найкращий спосіб виправлення прикусу, а також проведуть консультацію щодо догляду за вибраними різновидами брекетів.

Всі матеріали
Залишились питання?
Заповніть форму і ми самі Вам передзвонимо!