Акції та знижки Подарункові сертифікати
Замовити дзвінок

Елайнери: прозорий натяк

23 Jul 2022

Ортодонтичні елайнери – одна з найпопулярніших новинок у світі сучасної стоматології. І це легко пояснюється!

Легкі, знімні, прозорі, є чудовою альтернативою для отримання гарної посмішки без використання брекетів. А це дуже важливо для людей, які цінують комфорт та висувають високі вимоги до естетики.

Елайнери - це прозорі знімні капи, виготовлені з гіпоалергенних компонентів, товщиною 0,7-1,5 мм, виготовляються індивідуально для кожного пацієнта.

Як працюють елайнери?

Кожна каппа (а їх може бути від 10 до 50) - це маленький крок до рівних зубів, тому що в кожній капі запрограмовано нове положення зубів, і за рахунок тиску, який вона передає на зуби, можливе їхнє пересування в потрібному напрямку.

Етапи виготовлення елайнерів:

  • Етап 1: Діагностика та визначення методу лікування.
  • Етап 2: Зняття цифрових відбитків за допомогою внутрішньоротового сканера. У разі використання програмного забезпечення виготовляється віртуальна майбутня 3D-модель зубних рядів.
  • Етап 3: Погодження з пацієнтом плану лікування. На цьому етапі можна побачити передбачувані результати лікування та внести корективи у разі потреби.
  • Етап 4: Виготовлення капп. Їхня кількість прораховується комп'ютерною програмою за закладеним алгоритмом з допустимим кроком переміщення і залежить від складності випадку.
  • Етап 5: Видача капп пацієнту та інструктаж з використання та догляду за ними.

Кожну капу-елайнер потрібно носити 3-4 тижні, а потім переходити на наступну. Перехід може супроводжуватися болючими відчуттями, які проходять протягом 1-3 днів.Час носіння має бути не менше 20 годин на день.

Переваги елайнерів:

  • Естетичність. Капи щільно прилягають до зубів і майже непомітні, оскільки прозорі.
  • Зручність. Знімні конструкції зручні у використанні. Не травмують слизову оболонку, на відміну від брекет-систем. У разі потреби їх можна зняти.
  • Гарна гігієна ротової порожнини. Знімні елайнери дозволяють проводити щоденну гігієну без перешкод.

Недоліки елайнерів:

  • Поступаються функціонально брекет-системі. Особливо у випадках із підвищеною складністю.
  • Вимагають високої самодисципліни пацієнта. Каппи працюють, тільки поки ви їх носите.
  • Вартість цього виду лікування зазвичай вища, ніж вартість лікування брекетами.
  • Необхідність знімати елайнери перед їжею, курінням, вживанням гарячого буває не доречно і створює складнощі та можливість їх втрати.

Підсумовуючи, можна сказати, що лікування елайнерами може бути методом вибору у випадках незначних патологій: легка скупченість зубів, нахили, розвороти та простору між зубами. Вони доречні для пацієнтів з високими вимогами до естетики, і використання їх набагато комфортніше за брекет-системи, але відповідальність за результати лікування лежить у цьому випадку і на пацієнті, тому що якщо ви не носите каппи, лікар вам не зможе допомогти. Тому хороший та прогнозований результат лікування ви можете отримати лише у тісному партнерстві з вашим лікарем-ортодонтом.

Всі матеріали
Залишились питання?
Заповніть форму і ми самі Вам передзвонимо!